Vandaag verder met de achterkant. We beginnen met het maken van een mal voor het liggende plaatwerk en tevens maar even voor de eerste keer slijpen.
Picture
Picture
Picture
Picture
 
De komende tijd maar eens besteden aan het repareren van het achterlichthuis. Na het verwijderen van het kippengaas (pollo filo) zit er een behoorlijk gat in. We gaan proberen de rechter achterhoek weer mooi en waterdicht te maken.
Eerst maar eens beginnen met het weghalen van het staal wat aangetast is.
Picture
Picture
Daarna eerst maar de randen hun oorspronkelijke vorm teruggegeven met wat stukken staal en deze alvast vastgelast.
Even in de zinkspray zetten en de volgende keer weer verder.
Picture
 
Picture
Eén van de punten die bij de controle naar voren zijn gekomen (en verplicht zijn voor de APK) is dat de ventilator van de kachel niet werkt. Aangezien deze onder het dashboard weggewerkt zit en deze uiteindelijk toch verwijderd moest worden voor de reparatie van roest langs de rand van de voorruit, dit gelijk maar gedaan. Nu kan het dashboard ook niet meer beschadigen.  

Picture
Ook gelijk maar weer even wat onderdelen die eruitgehaald zijn in de (grond)verf gezet.
Picture
En zo gaat dat er dan weer uitzien. Dit zijn overigens de luchtinlaten van de intercoolers voor de turbo's
 
De afgelopen dagen bezig geweest met het verder leeghalen van de auto. Enerzijds moet het motorische probleem opgelost worden (kokende motor) en anderzijds moet er vanalles uitgebouwd worden om een aantal roestpunten aan te pakken. Dan is het handig als alles eromheen niet meer in de weg zit.
Zo is er bijvoorbeeld het water wat in de kofferruimte blijft staan, dat komt ergens vandaan. Daarom de hele kofferruimte leeggemaakt en gekeken wat het probleem kan zijn. Het blijkt dat aan 1 zijde er water langs het achterlicht komt. Dit is waarschijnlijk ook de oorzaak dat dit achterlicht het af en toe wel en af en toe niet doet.
Picture
Picture
Uitbouwen en schoonmaken van de motoronderdelen. Meteen maar even de ventilatoren schoongemaakt en van een nieuw verfje voorzien. Als we toch bezig zijn....

Picture
Picture
Picture
Ook maar het rechter achterlicht uitgebouwd om te kijken of daar inderdaad water langskwam en inderdaad, aan de onderkant van de lamp zat een gat. Wat onderzoek later bleek dat deze hoek al een keer gerepareerd was. De getuigen hiervan zijn te zien op de middelste foto, een italiaase krant en kippengaas !! Ik ben benieuwd wat we nog meer gaan tegenkomen.

 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
Picture
Omdat de auto nu eenmaal binnenstaat en waarschijnlijk ook niet snel weer de weg opgaat alle stoelen en resterende bekleding (hemeltje en hoedenplank) ook maar verwijderd.
Op deze manier kan het schoongemaakt worden en tevens niet beschadigen bij het onderhanden nemen van de auto.
Dit bleek een iets ander karweitje dan gedacht. De foamlaag achter het hemeltje was verteerd en dat is niet zo fijn....

Picture
Picture
 
De Maserati is inmiddels ontdaan van alle bekleding en tapijten. De kofferruimte leek wel een aquarium en daarom was de hele auto vochtig geworden. Tijd om de bekleding te reinigen dus en ook de auto maar binnen te gaan zetten.
Picture
Picture
Picture
Het was even manoeuvreren maar we hebben hem toch in de garage gekregen. Dit is toch een slagje groter dan  wat er eerder de garage ingereden is.

Picture
Onderweg in het ritje naar huis bleek toch dat er iets niet helemaal goed was met de Maserati, de motor kookte binnen de kortste keren en moest verder gesleept worden. Maar hij staat op zijn plek en kan nu rustig verder nagekeken worden