De motor zat compleet onder de olie, zand en nog veel meer. Om er mee aan de slag te kunnen eerst maar schoonmaken. Het beste gaat dit nog steeds met dieselolie en zonder angst om vies te worden.
Picture
Picture
 
Picture
De onderdelen kopen voor een Fiat 500 is en stuk leuker dan voor een Alfa (zie ander project) De kosten zijn zo redelijk dat je sneller denkt koop maar nieuw in plaats van het restaureren van de bestaande onderdelen. De truc is om hier een goede balans in te vinden omdat je anders een nieuwe auto aan het bouwen bent. Wat zowieso vervangen wordt zijn alle remleidingen, blokken etc. Remmen is vaak een heikel punt bij de meeste oude auto's en om dit te verhelpen gaat daarbij gewoon alles vernieuwd worden.

Picture
 
Dit weekend de 500 gestript. We gaan het langzamerhand leren, in 1 weekend de hele auto uit elkaargehaald.
Picture
Picture
Picture
Picture
 
Iets wat toch al jaren een wens is geweest nu eindelijk maar eens gedaan. Op marktplaats een leuk project gezien in de vorm van een 500. Betaalbaar en ook nog eens uit het goede bouwjaar. Dus op naar Hengelo en kijken maar. Volgens de advertentie reed de auto dus konden we er mooi mee naar huis rijden, dachten we nog vol goede moed.......... 
Picture

Home

11/11/2009

1 Comment

 
Gelukkig was de verkoper zo aardig om de auto 'even' langs te brengen en nadat we het eerste rondje gereden hadden staat de 500 nu netjes in de opgeruimde garage.
Picture
Picture